Om os

Scenit er en landsdækkende formidlingsorganisation, hvis arbejde består i at styrke salg, synlighed, formidling og dokumentation af professionel scenekunst i Danmark gennem digitale og partnerskabsbaserede løsninger.

Scenit er den danske scenekunstbranches centrale partner. Scenit er nemlig bindeled mellem teater og publikum, mellem producenter og arrangører såvel som mellem brancheorganisationer og de offentlige myndigheder.

Scenits mission er at sikre mangfoldigheden i dansk scenekunst, og visionen er at vise, at professionelt scenekunst er tilgængelig i hele Danmark.

Det gør Scenit bl.a. ved:

  • At udvikle databasen Tereba, Teater Register Basen, der er fundamentet for synliggørelse og dokumentation af hele det professionelle scenekunstliv i Danmark.
  • At give publikum overblik over al aktuel scenekunst i salg på den landsdækkende portal for scenekunst, Scenen.dk.
  • At styrke og udvikle Teaterbilletter-samarbejdet mellem teatre i Storkøbenhavn og dermed kunne formidle scenekunst på platformen teaterbilletter.dk, der tilbyder publikum rabatfordele i klubben Mit Teater.  
  • At give daginstitutioner, skoler og ungdomsuddannelser i Storkøbenhavn nem adgang til at købe teaterbilletter til børn- og ungdomsforestillinger på salgssitet teatertur.dk.
  • At administrere og dokumentere udbredelsen af børne- og ungdomsteater med støtte fra Refusionsordningen via teaterrefusion.dk
  • At administrere og dokumentere udbredelsen af ”smalle” forestillinger med støtte fra Garantiordningen og Turnénetværket.

Derudover involverer Scenit sig i branche- og kulturpolitisk arbejde til gavn for teatre, teaterproducenter, kulturhuse m.m. i hele Danmark. Vi gør en stor indsats for at samle branchen og bevare et godt samarbejde.

Den selvejende institution Scenit blev stiftet i november 2006 af en bred kreds af teatre i Storkøbenhavn.

Se Vedtægter for Scenit, 2022 Scenits Personalehåndbog Læs Tilføjelse til protokollat vedrørende åbenhed


 

SCENITS ÅRSRAPPORTER