CORONA-Nyt #3 – praktik om nedlukning m.m.

Teatre og billetkontorer arbejder netop nu på højtryk for at flytte forestillinger, ombytte billetter og få styr på en kalender, der har fået en rusketur af coronavirussen. Indtil videre har teatrene lukket ned for forestillinger indtil den 27. marts, nogle lidt længere.

Vi knokler hos Scenit og i Teaterbilletter-samarbejdet på at løse de øjeblikkelige udfordringer i forhold til aflysninger, og vi prøver også at se længere frem. Vi skal have den kommende sæson skudt i gang, og vi skal sørge for at dokumentere, hvad nedlukningsperioden betyder for de danske teatre. 

AFLYSNINGER

Billetten har udsendt et nyhedsbrev, der beder om, at teatrene indhenter følgende information fra kunderne, hvis eller når teatret selv flytter eller aflyser en forestilling:

Forestillinger der flyttes til anden dato, hvor kunderne skal have billetterne refunderet, såfremt datoen ikke passer

  • Eventnavn
  • Event nr.
  • Der skal fremgå en deadline for, hvornår kunderne senest skal tage kontakt til Billetten, såfremt de ønsker en refundering af pengene. Giv helst ikke giver en længere frist end max. 14 dage, da der ikke kan påbegyndes nogen refunderinger, før der er en tilbagemelding fra alle kunder.
  • I skal bede kunderne om at oplyse hele ordrenummeret, eventnavn, event nr., spillested og dato.
  • Husk at fortælle kunderne, at Billetten arbejder på højtryk, men at ekspeditionstiden er længere end normalt.

 
Forestillinger der aflyses og refunderes

Skriv til kunderne om, at de ikke skal kontakte Billetten, men at refunderingen sker automatisk.

Samtidig henstiller Billetten til, at refundering sker uden billetgebyret, da det i modsat fald vil forlænge sagsbehandlingstiden hos dem.

TEREBA

Lad være med at slette showdatoer i Tereba. Vi vil gerne kunne dokumentere antallet af aflyste forestillinger, når nedlukningsperioden er overstået. Det er også fint, at publikum kan finde deres aflyste forestilling på nettet. Det er med til at styrke tilliden, at oplysninger ikke bare forsvinder, og det kan jo være, at nogle skal minde sig selv om en teateroplevelse, som de skal holde øje med kommer igen.

KOMMENDE SÆSON OG TEATERKATALOGET

Tryk og distribution af teaterkataloget for sæson 20/21 er ikke påvirket af corona-tiltag (og vi håber, at det bliver ved med at være sådan). Deadlines er altså uændrede. Selvom alle arbejder hjemmefra, bedes I holde øje med og svare på korrektur af egne sider.

Vi sætter selvfølgelig en tydelig ”disclaimer” i kataloget, om at det er udarbejdet under corona-krisen, og at der derfor må tages forbehold for ændringer i teatrenes repertoire. 

Hvad kan vi alle gøre lige nu?

Husk også at minde jeres kunder om, at den bedste måde, de som publikum kan støtte teatrene på, er ved at købe billetter til forestillinger og arrangementer, der ligger ude i tiden.

Vi ser frem til, at vi igen kan være sammen – uden afstand i teatersalen.

Seneste Nyheder