Glad Teater

Adresse:
Rentemestervej 45
2400, København NV

Glad;Teater er et teaterensemble, hvor alle skuespillere har funktionsnedsættelser. Med vores unikke skuespillere og deres særegne fortolkninger fortæller vi nyskabende og tankevækkende historier på scenen.

Glad;Teater skaber skæve og fleksible forestillinger, der undersøger mange forskellige temaer, idéer og ikke mindst udfordrer publikum. Vores forestillinger indeholder ofte kombinationer af teater, film og elektroniske medier, der giver mulighed for en bredere definition af scenekunsten.

Glad;Teater har produceret både novelle- og kortfilm, musikvideoer og events, samt små og store teaterprojekter – herunder både stationære forestillinger og turnéforestillinger til ind- og udland.

Glad;Teaters forestillinger er alsidige. Fra oplevelser i det eksperimenterende performanceunivers til gensyn med klassiske fortællinger i nye former. Vores forestillinger tager afsæt i en bred vifte af inspirationskilder, og har en særlig force i det fysiske udtryk.

For at udvide vores perspektiv og skabe nye kunstneriske konstellationer, indgår vi i samproduktioner med andre scener. Undervisere, instruktører og produktionsfolk er alle branchefolk. Vi har et nært samarbejde og udveksling med teatre og andre kulturinstitutioner i ind- og udland.

Glad;Teater er en del af Gladfonden – Danmarks største socialøkonomiske virksomhed. Vi stiller høje faglige krav til vores skuespillere med funktionsnedsættelse, og vi tager dem alvorligt. Derved skabes et godt grundlag for, at vores skuespillere ikke kun fungerer i vores produktioner, men også leverer i eksterne opgaver gennem Glad Casting og dermed opnår en højere grad af forbindelse til det ordinære arbejdsmarked.

I Danmark har kun få haft lysten eller modet til at anvende skuespillere med funktionsnedsættelse i professionelt teater- og filmarbejde. I udlandet har man derimod i en årrække lavet professionelle produktioner med stor succes.
Glad Teater er banebrydende, vel etableret og vel ankommet!

Kontakt:
28564225
38120112