Scenit stod sammen med TIO, Scenet, BilletBillet og en stribe andre aktører på scenekunstområdet bag en meget vellykket debat om scenekunstens vilkår på Kulturmødet på Mors.

Inspirationen til det fælles arrangement var Scenit og BilletBillets debat på Folketeatret i januar. Udgangspunktet var, som sidst, at hvis vi taler med én stemme, står vi som branche meget stærkere.

Debattens anden præmis var at tage udgangspunkt i at dansk teater har rigtigt mange succeshistorier. Derfor var arrangementet bygget op omkring 5 korte videoer, der hver især repræsenterede et område i dansk scenekunst, hvor der er succes, men også konkrete udfordringer som det var op til politikerne at reagere på.
De 5 cases var (klik på emnet for at se videoen):

Formand for Folketingets Kulturudvalg, Orla Hav (S), fhv. kulturminister Marianne Jelved (R), medlem af KL’s børne- og kulturudvalg Mette Nielsen samt kulturordførerne Britt Bager (V), Alex Ahrendtsen (DF) var det politiske panel, som kunne stille spørgsmål til 3-4 teaterfaglige ”eksperter” inden for hvert område. Informations teateranmelder Anne Middelboe var den fagligt stærke moderator for debatten.

Britt Bager udtalte efterfølgende til Altinget om arrangementet. ”Jeg har lige været til en debat omkring scenekunst. Det var nok noget af det bedste, jeg har oplevet i min tid som kulturordfører. Vidensdeling på et plan, jeg aldrig har oplevet før. Dialogformen var helt speciel. På kort tid kom vi omkring fem cases og tyve mennesker inden for scenekunstområdet.

Tilføj en kommentar

You must be logged in to post a comment.